..Ασφαλώς και μάλιστα θεωρούμε ότι στο συγκεκριμένο πεδίο το νομοσχέδιο προχωρά σε σημαντικές τομές, οι οποίες αντικατοπτρίζουν και τη φιλοσοφία αυτής της κυβέρνησης για τη διασφάλιση της κοινοχρησίας του αιγιαλού και των παραλιών. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η εικόνα του αιγιαλού και της παραλίας αλλάζει ριζικά. Κι αυτό γιατί ορίζεται, για πρώτη φορά, ότι από το σύνολο της έκτασης της παραλίας, το 60% παραμένει ελεύθερο χωρίς ίχνος από ξαπλώστρες ή ομπρέλες.
Μόνο το υπόλοιπο 40% μπορεί να αξιοποιηθεί για παραχώρηση. Μάλιστα, ελαχιστοποιούμε το εμβαδόν που μπορεί να παραχωρηθεί στην κάθε επιχείρηση στα 300 τετραγωνικά μέτρα, από το μέγιστο των 500 τετραγωνικών που ισχύει σήμερα, αυστηροποιώντας το υπάρχον πλαίσιο.
Δεν μένουμε όμως μόνο σ’ αυτό. Από το μέγιστο των 300 τετραγωνικών που μπορεί να παραχωρηθεί, ορίζεται ότι το 40% θα μένει υποχρεωτικά ελεύθερο. Παράλληλα, θεσπίζεται η ύπαρξη ελεύθερης ζώνης 5 μέτρα από την ακτογραμμή μέχρι το σημείο που ξεκινούν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες.
Σε περίπτωση όμορων επιχειρήσεων, κάθε μία από αυτές οφείλει να αφήνει ελεύθερο χώρο 2 μέτρα δεξιά και αριστερά από τα ομπρελοκαθίσματα. Ανάμεσα στις συνεχόμενες επιχειρήσεις, δηλαδή, θα υπάρχει πάντα μία ελεύθερη ζώνη 4 μέτρα. Επομένως, θα αποτελούν παρελθόν οι γνωστές εικόνες με τις ξαπλώστρες που φτάνουν ως το κύμα…..

Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο

TVXS.GR
Δεν νομιμοποιούνται αυθαίρετα ξενοδοχεία, βίλες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν «ξεφυτρώσει» εδώ και δεκαετίες στην παραλιακή ζώνη, διευκρι…
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s